Inspiratie om samen aan de slag te gaan met voedseleducatie

Deze bijeenkomst biedt inspiratie om in het onderwijs en de kinderopvang met voedseleducatie aan de slag te gaan. Ontdek welke praktijkgerichte activiteiten over voeding en voedsel in de regio West-Friesland op school of op locatie worden aangeboden. Laat je adviseren over de invulling van een lesprogramma of project over voedsel en ontvang meteen ook informatie over mogelijke financiële ondersteuning voor voedseleducatie op school of in de kinderopvang.

Programma

14:30 uur Inloop met sap en smoothies + informatiemarkt, waar aanbieders uit de regio hun activiteiten en producten presenteren.

15:00 uur Opening en introductie Jong Leren Eten door Annette de Vries, makelaar programma Jong Leren Eten in de provincie Noord-Holland.

15:15 uur Gastspreker Tamara de Weijer, huisarts en schrijfster van het boek ´Eet het beter in 28 dagen’. Zij neemt ons mee in het verhaal over het belang van voedseleducatie.

15:45 uur Structureel werken aan gezonde voeding in jouw instelling, informatie over de subsidie Jong Leren Eten en de programma’s Gezonde School en Gezonde Kinderopvang

16:00 uur Twee workshopsrondes, per ronde keuze uit meerdere workshops waarin we onder andere laten zien hoe je kinderen op een interactieve manier meer kunt leren over gezond en duurzaam eten (lekker gezond); hoe je invulling kunt geven aan diverse voedselthema’s  door samen met de kinderen te kijken naar de keten van zaadje tot eten; en nemen we je mee in het traject van subsidie tot uitvoering.

17:10 uur Afsluiting  en borrel met West-Friese hapjes en sapjes +  informatiemarkt

Voor wie

Voor alle betrokkenen bij het onderwijs en kinderopvang in West-Friesland: schoolleiders, leerkrachten basisonderwijs, leidinggevenden en pedagogische medewerkers in de kinderopvang.

Waar

De locatie is OBS Wereldwijzer, Nachtegaal 144 in Hoorn.

We ontvangen je om 14:30u en sluiten na de borrel rond 18:00u af.

Aanmelden

Meld je voor 28 maart aan via het online formulier of stuur een mail naar ellie@natuur-el.nl.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging met praktische informatie.
Volg intussen onze Facebookpagina !